"Investitiile directe ale nerezidentilore in Romania au insumat 2.741 milioane euro, din care participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au insumat 2.379 milioane euro, iar creditele intragrup au inregistrat valoarea neta de 362 milioane euro", a precizat Banca Nationala. Potrivit seriilor lunare revizuite publicate de banca centrala, investitiile straine au fost de 100,5 milioane euro in ianuarie, de 219,2 milioane euro in februarie, 534,6 milioane euro in martie, -19,9 milioane euro in aprilie, 986 milioane euro in luna mai, 303,8 milioane euro in iunie si 215,1 milioane euro in iulie, conform News.ro.

Astfel, in august, valoarea investitiilor straine directe a fost de circa 401 milioane euro, arata calculele News.ro. De obicei, cifrele sunt revizuite, uneori chiar semnificativ, in lunile urmatoare de catre banca centrala. Anul trecut, investitiile straine directe in Romania au crescut cu 25%, pana la putin peste 3 miliarde de euro, de la 2,42 miliarde de euro in 2014.

Investitiile straine directe sunt considerate cele mai benefice investitii realizate de companii straine intr-o economie, deoarece sunt realizate pe termen lung si au, de obicei, efecte pozitive asupra economiei s salariilor. (sursa: wall-street.ro)