Sonae Sierra şi Caelum Development au anunţat începerea dezvoltării mallului care este programat pentru deschiere în 2016.

ParkLake va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 70.000 mp, cu aproximativ 200 de magazine şi 2.600 de locuri în parcarea subterană.

"Suntem încântaţi că demarăm lucrările de construcţie pentru ParkLake şi că vom oferi bucureştenilor o experienţă inovativă de cumpărături. ParkLake va avea un mix de chiriaşi foarte variat, atât în ceea ce priveşte oferta de retail, cât şi cea de relaxare, şi va deveni una dintre principalele atracţii ale Bucureştiului datorită integrării zonei verzi adiacente din parcul Titan" a declarat Fernando Guedes Oliveira, CEO, Sonae Sierra.

Anunţat în 2008, proiectul urma să fie dezvoltat de irlandezii de la Caelum Development şi portughezii de la Sonae Sierra, iar investiţia anunţată a fost de 600 de milioane de euro, iar terenul de 8,2 ha a fost cumpărat în 2007 pentru suma de 53 de milioane de euro. Din cauza unor litigii cu privire la teren – fosta bază sportivă Spartac, proiectul a fost amânat.

 

Apoi Sonae Sierra a ieşit din proiect. În toamna anului trecut însă, cele două companii au anunţat reluarea parteneriatului, dar şi faptul că jumătate din suprafaţa închiriabilă, care a fost redusă faţă de proiectul iniţial, este deja închiriată. Retailerii care vor deschide aici magazine sunt Cora, Flanco, H&M, Douglas, Zara, Mango, etc.  (sursa: economica.net)