Astfel, Lukoil Lubricants East Europe si KZ IT Consulting vor inchiria impreuna peste 830 de metri patrati in cladirea de birouri S-Park, iar SAP Romania isi extinde suprafetele inchiriate in aceeasi cladire, cu 840 metri patrati.

„S-Park este una dintre cele mai importante proprietati pe care Immofinanz Group le detine in Romania, ce a inregistrat in ultimii doi ani o rata de ocupare constanta, de peste 97%”, a declarat Eduard Zehetner, CEO-ul grupului.

Lukoil Lubricants East Europe, membra a grupului Lukoil, cea mai importanta companie petroliera din Rusia in domeniul explorarii, productiei, rafinarii si comercializarii produselor petroliere, a semnat cu Immofinanz un contract pentru o suprafata de birouri de 300 de metri patrati, pe o perioada de trei ani.

KZ IT Consulting, parte a Group Sky Consult, unul dintre principalii furnizori de servicii de consultanta in domeniul IT din Kazahstan, a incheiat un contract pentru o suprafata de birouri de 535 de metri patrati, pe o perioada de trei ani.

SAP Romania, o filiala a SAP AG, lider mondial de piata in domeniul aplicatiilor software pentru gestiunea companiilor, se afla in portofoliul de chiriasi al Immofinannz Group din anul 2007, iar prezentul contract este incheiat pe o suprafata de 1.655 de metri patrati, la care se vor adauga alti 840 de metri patrati, dintre care 300 vor intra in uz incepand cu luna iunie 2014.

Intreaga suprafata inchiriata de SAP in cladirea S-Park este de 2.500 de metri patrati, echivalentul a 7,3% din suprafata intregii cladiri. Contractul cu SAP a fost prelungit pana in 2017, an care va marca o colaborare de 10 ani intre cele doua companii.

 

S-Park are o suprafata de 34.186 metri patrati, organizata pe opt nivele: doua subterane, parter si cinci etaje. Cladirea se afla in nordul Bucurestiului, aproape de Piata Presei Libere.

Immofinanz detin patru cladiri de birouri clasa A in Bucuresti. In total, grupul detine noua proprietati in sectorul cladirilor de birouri, cu o suprafata inchiriabila totala de 206.185 mp, o valoare de aproximativ 351,2 milioane de euro si o rata de ocupare de mai mult de 88% in Romania, la 31 ianuarie 2013. Este una dintre cele mai importante companii de imobiliare listate din Europa si este inclusa in indicele ATX (Austrian Traded Index) al Bursei de Valori din Viena. Compania este, de asemenea, tranzactionata la Bursa de Valori din Varsovia. Portofoliul Immofinanz cuprinde in acest moment peste 1.700 proprietati cu o valoare de piata de aproximativ 10,5 miliarde de euro.

Grupul activeaza pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential in opt piete regionale principale: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia. In Romania, are un portofoliu de 88 de proprietati, format in cea mai mare parte din cladiri de birouri si spatii comerciale, estimat la peste 1 miliard de euro. Romania se claseaza pe locul al treilea in portofoliul Grupului, dupa Austria si Rusia. In noiembrie 2011, compania a achizitionat Adama, un dezvoltator imobiliar de varf din Europa de Sud-Est, cu operatiuni importante pe piata rezidentiala din Romania.

 

Veniturile din inchirieri ale grupului Immofinanz in Romania au ajuns la 49,5 milioane de euro la sfarsitul anului financiar 2012/2013, in crestere fata de perioada precedenta, cand acestea atingeau 47,1 milioane de euro. (sursa: dailybusiness.ro)