Corporatiştii moderni nu se mai mulţumesc să aibă propriul birou într-o clădire nouă, ci „fug“ după facilităţi care să le facă me­diul de lucru mai eficient, este de părere unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spaţii cu destinaţie office din România, susţine Sorin Vişoianu, cel care conduce operaţiunile din România ale gigantului austriac Immofinanz.

 

„Companiile şi angajaţii vor mai mult decât un birou cu un computer. Oferta trebuie di­versificată, prin oferirea de spaţii de retail şi a al­tor facilităţi“, a spus el în cadrul con­ferinţei de real-estate CEDER.

 

De altfel, tot mai mulţi dezvoltatori de spaţii de birouri optează pentru integrarea zo­ne­lor de retail la parterul clădirilor pentru a pre­în­tâmpina nevoia angajaţilor de cum­pă­rături sau de relaxare în afara mediului de lu­cru. Green Court, Novo Park şi AFI Park sunt doar câteva dintre proiectele care au inclus la par­terul lor su­per­marketuri, centre de fitness sau cafenele.

 

Printre retailerii care au hotărât să-şi deschidă spaţii comerciale în clădirile de bi­rouri din Capitală se numără Carrefour, Star­bucks, Pizza Hut, World Class, La Plăcinte şi Mega Image. (sursa: zf.ro)