Compania austriaca a facut cunoscute recent planurile sale de a extinde Iride Business Park in conceptul Iride City, prima cladire de birouri urmand a fi finalizata la inceputul anului 2016, dupa o investitie de aproximativ 34 milioane de euro.

 

Parteneri pe termen lung ai companiei din Iride Business Park au prelungit acordurile de inchiriere pentru circa 7.800 mp. Printre acestia se numara Japan Tobacco International (JTI), Prima Broadcasting Group, Mercury 360 Communications, LS Travel Retail Romania sau Diadent Medical. Chiriasii dispun de o suprafata totala inchiriata de circa 15.000 mp si se afla in Iride Business Park in medie, de 10 ani.

 

Alti chiriasi au optat pentru extinderea spatiilor inchiriate in incinta Iride Business Park, cum ar fi Mondo di Pasta cu 1.100 mp, in timp ce Vinimondo a decis sa inchirieze un spatiu cu specificatii tehnice superioare si sa se extinda cu circa 400 mp.

 

De asemenea, Iride Business Park isi deschide usile pentru noi chiriasi – incepand din acest an, DutyFly Solutions, o companie franceza specializata in gestionarea vanzarilor la bordul aeronavelor, a inchiriat un spatiu de 740 mp.

 

Intinzandu-se pe o suprafata de 17 hectare de teren, Iride Business Park dispune de 93.000 mp suprafata inchiriabila, in 20 de cladiri cu inaltime variabila, de la 1 etaj la 8 etaje. Parcul de afaceri va trece printr-o transformare de proportii pentru a deveni un cartier modern – Iride City.

 

Immofinanz Group este principalul proprietar de cladiri de birouri din Bucuresti, cu 8 cladiri de birouri avand o suprafata totala inchiriabila de 206.250 mp, cu o valoare contabila de aproximativ 348,5 milioane de euro, la 31 octombrie 2014.

 

Metroffice reprezinta primul pas al unui plan general pe termen lung pentru a reproiecta si transforma Iride Business Park in viitorul Iride City. Acesta va fi un cartier inovator, o zona noua si vitalizata a orasului, care va dispune de spatii de birouri, comert, divertisment si rezidentiale. Proiectul va fi dezvoltat in mai multe etape si intr-un orizont de timp de la 10 la 20 de ani.

 

La finalizare, Iride City va oferi spatii pentru restaurante, un hotel si un centru de conferinte, un centru de zi pentru copii, precum si un parc si facilitati sportive. Prima faza de dezvoltare este complexul de birouri Metroffice.

 

Acesta include trei cladiri cu o suprafata inchiriabila de circa 40.000 mp. Au inceput deja lucrarile de constructie la prima cladire, care va avea 6 etaje si aproape 20.000 mp. Suprafetele oferite chiriasilor vor ajunge pana la 3.500 mp pe etaj, cu un design flexibil care permite atat o structura de birouri individuale, cat si de birouri deschise. In planuri este inclusa si certificarea LEED –  cuprinzand, printre altele, un acoperis verde.

 

Immofinanz Group isi concentreaza activitatea pe segmentele de retail, birouri si logistica in opt piete regionale principale: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia. Romania ocupa locul al treilea in portofoliul Grupului, cu o cota de 14%, dupa Rusia, cu 25,1%, si Austria, cu 19,3%. (sursa: dailybusiness.ro)