"Anul acesta am activat un buget de investitii de aproximativ cinci milioane de euro, finantat in intregime din fonduri proprii, actionarii confirmand capacitatea de autosustinere a planului de investitii, fara a afecta gradul de indatorare al companiei, care la acest moment este zero", a declarat intr-un comunicat CEO-ul Winmarkt, Antonio Di Berardino, relateaza Mediafax.

Reteaua compusa din 15 centre comerciale, situate in centrul a 13 orase, are o suprafata net inchiriabila de 88.200 metri patrati si a incheiat anul financiar 2012 cu o cifra de afaceri de 11,3 milioane euro si un profit net de 5,8 milioane euro.

In primul semestrul din 2013, Winmarkt a inregistrat o cifra de afaceri de 5,3 milioane euro si a continuat procesul de modernizare a centrelor comerciale, concomitent cu reorganizarea spatiilor interioare, in vederea introducerii unor retaileri internationali. Astfel, in urmatoarele 12 luni sunt programate sase deschideri noi.

"Centrele comerciale Winmarkt au inregistrat in primele sase luni ale anului 2013 o medie lunara a traficului de peste 2,6 milioane de vizitatori", se spune in comunicat. Gradul de ocupare al centrelor comerciale Winmarkt este de 85%.

 

Listata la Bursa de Valori din Milano, IGD are un portofoliu imobiliar evaluat la 1,9 miliarde euro la data de 30 iunie 2013, compus, printre altele, din 19 centre comerciale si parcuri de retail, precum si 19 hypermarketuri si supermarketuri in Italia. (sursa: wall-street.ro)