Noile investiții din zona, care se ridică la aproximativ 1 miliard de euro, constau in proiecte de birouri, retail, rezidențial și hoteluri, precum si o investitie publica într-un nou spital.

Unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din România, Globalworth, a anunțat că a achiziționat două terenuri pentru suma de 16 milioane de euro în apropierea proiectelor sale Globalworth Plaza si Green Court. Globalworth intenționează să dezvolte aici două proiecte inovatoare de birouri, pe o suprafață de 40.000 mp. Tot în aceasta zona, compania dezvoltă Globalworth Campus, un parc de afaceri de 88.000 mp, format din trei clădiri, care vor fi terminate până la sfârșitul anului.

Un alt investitor in zona, fondul de investiții sud-african NEPI ROCKCASTLE, va începe lucrările de extindere la Promenada Mall, un proiect mixt de spații comerciale și birouri pe o suprafață de 60.000 mp. Conform unui raport public al companiei, noul proiect a beneficiat deja de investiții de 33 milioane EUR până la sfârșitul lui 2017, iar costurile totale sunt estimate la 166 milioane EUR. Data livrării este prevăzută pentru S2 2020.

Skanska a început deja lucrările pentru proiectul de birouri Equilibrum, cu o investiție anunțată pentru prima fază de 37 milioane EUR.

One United Properties a înființat o nouă divizie care se axează pe birouri, compania achizitionand recent proiectul de birouri North Gate.

Zona atrage, de asemenea, investitorii în industria hoteliera. Compania Apex Allaince deține deja hotelurile Europa Royale și Hilton Garden Inn din București va construi pe Bulevardul Dimtrie Pompeiu un hotel de patru stele ce va fi afiliat lanțului Courtyard Marriott si va fi livrat anul viitor.

In acest context de dezvoltare, proiecte rezidențiale ce totalizează peste 5.000 de apartamente sunt anunțate în zonă, urmând să fie livrate în mai multe faze.
 
Zona contureaza de asemenea o noua harta a tranzactiilor de amploare, realizate de investitori instituționali, precum și de jucători locali și internaționali, care au făcut achiziții semnificative aici în ultimii doi ani. Anul trecut, Growthpoint și BERD au intrat în acționariatul Globalworth, cu aproximativ 26,9%, respectiv 4%. Miliardul israelian Teddy Sagi a cumpărat Swan Business Park pentru 30 de milioane de euro, iar One United Properties a achiziționat North Gate, un proiect cu o valoare estimată de piață de 28 de milioane de euro.
Zona Metropolitana de Nord are cea mai mare densitate de chiriași AAA din Bucuresti, precum Huawei, Oracle, Orange, Raiffesien Bank, Renault sau Vodafone.  (sursa: forbes.ro)