GTC are de un an un nou acţionar principal, după ce puternicul grup american Lone Star a cumpărat 30% din acţiunile dezvoltatorului, iar anul acesta preşedinte al consiliului de administraţe a fost numit Thomas Kurzmann, manager care în ultimii cinci ani lucrase în cadrul grupului Volksbank.

 

„GTC este în proces de due diligence pentru achiziţia a trei clădiri de birouri din Bucureşti. Două dintre acestea sunt deţi­nute de grupul Volksbank - Premium Point şi Budişteanu Office –, iar a treia clădire este Phoenix Tower din Piaţa Vitan, clădire aflată în portofoliul grupului Aberdeen Asset Management“, au declarat pentru ZF surse din piaţa imobiliară. Reprezentanţii celor trei părţi implicate nu au comentat informaţiile până la închiderea ediţiei.

 

De la începutul acestui an, GTC are o nouă conducere şi la nivel local, după ce Danny Bercovich l-a înlocuit pe Shimon Galon, cel care a fost director al GTC România timp de 15 ani.

 

Sub conducerea lui Shimon Galon, GTC s-a concentrat exclusiv pe dezvoltare, realizând proiecte care s-au vândut cu profituri consistente, precum Europe House şi America House din Piaţa Victoriei, dar şi o serie de malluri Galleria care pot fi considerate eşecuri răsunătoare. (sursa: zf.ro)