Ambele clădiri sunt amplasate în apropierea Pieţei Victoriei, prima pe bulevardul Titulescu, iar cea de-a doua pe strada Buzeşti şi sunt deţinute de grupul bancar Volksbank.

 

Clădirile Premium Plaza şi Premium Point au 8.600 mp respecitv 6.000 mp suprafaţă închiriabilă şi valorează, potrivit experţilor din piaţă, 25, respectiv 15-20 de milioane de euro. Prima a fost livrată în 2008, iar a doua în 2009. Vânzarea lor de către Volksbank vine în contextul în care grupul austriac îşi lichidează activitatea în România după ce Banca Transilvania a preluat banca Volksbank.

 

Încă de anul trecut GTC era interesată să preia clădirea Premium Point, fiind inclusiv în proces de due diligence pentru aceasta, în timp ce austriecii de la Immofinanz erau interesaţi de Premium Plaza, însă niciuna dintre aceste tranzacţii nu au avut loc.

 

Principalul acţionar al GTC este Lone Star, un vehicul de investiţii înfiinţat în urmă cu 20 de ani de miliardarul american John Grayken care de-a lungul timpului a strâns 13 fonduri cu o valoare cumulată de 52 de miliarde de dolari. (sursa: zf.ro)