Nu au fost înregistrate noi livrări de clădiri în primele trei luni ale anului, situație similară cu primele trei trimestre ale anului trecut. În primul trimestru a fost înregistrată o ocupare pentru 31.327 mp de spațiu, o creștere trimestrială de 29,4%, dar în același timp reprezentând cel mai slab prim trimestru din ultimii trei ani. Din această sumă, 44% a reprezentat procentul de noi închirieri și extinderi, în timp ce renegocierile au reprezentat 21% din total, mai puțin de jumătate din cifrele înregistrate în trimestrul 4 din 2012. Cea mai mare tranzacție în primul trimestru a fost o pre-închiriere care a reprezentat 35% din totala activitate de închiriere.

În T1 2013 au fost înregistrate 20 de tranzacții industriale, numai una dintre ele depășind 5.000 de mp, iar media de suprafață s-a situat la doar 1.517 mp. Cererea de spații logistice a urcat la 21.713 mp, 69% din totalul activității de închiriere, în timp ce 9.714 mp de spațiu au fost localizate în facilități logistice din oraș, reprezentând 31% din ocupare.

În ciuda absenței noilor livrări, gradul de neocupare a crescut cu 230 de puncte de bază în comparație cu cifrele din trimestrul anului trecut, la 21,7%, întrucât tendința chiriașilor a fost de a părăsi spațiile și mai puțin de a reînnoi contractele. Parcurile logistice din afara orașului s-au dovedit a fi mai vulnerabile decât facilitățile logistice din oraș. (sursa: cijjournal.com)