Certificarea WELL Health-Safety se obtine in urma unui proces bazat pe dovezi si verificat de terti, aplicabila tuturor tipurilor de cladiri si spatii noi si existente, care se axeaza pe politici operationale, protocoale de intretinere, implicarea partilor interesate si planuri de urgenta pentru a aborda un mediu post-COVID-19 in prezent si in viitor.
Pandemia Covid-19 a evidentiat rolul cladirilor de birouri in protejarea sanatatii, sigurantei si bunastarii oamenilor. Conceputa pentru a permite proprietarilor si operatorilor de cladiri de orice dimensiune sa ia masurile necesare pentru sanatatea si siguranta angajatilor, vizitatorilor si partilor interesate, Certificarea WELL Health-Safety ajuta la ghidarea utilizatorilor in pregatirea spatiilor lor pentru revenirea in urma pandemiei de COVID-19, dand incredere celor care trec prin cladire, precum si comunitatii mai largi.

Inca din primele zile ale pandemiei, am adoptat o abordare foarte practica si proactiva, iar deciziile de implementare a masurilor au fost luate intr-un timp foarte scurt. Certificarea WELL Health-Safety este dovada ca prioritatile noastre au fost si vor continua sa fie sanatatea, siguranta si bunastarea oamenilor care lucreaza in comunitatea Globalworth sau ne viziteaza proprietatile. Consideram ca initiativele noastre si comunicarea detaliata si continua cu cele peste 210 companii care inchiriaza spatii in cele 15 cladiri de birouri de inalta calitate din Bucuresti le-au oferit increderea necesara pentru ca acestia sa inceapa in mod activ implementarea revenirii lor la birou. Certificarea WELL Health-Safety ofera o asigurare suplimentara ca intoarcerea la birou este una sigura pentru comunitatea Globalworth, declara  Andreea Chirea, Quality Assurance Engineer la Globalworth.

Procesul extins de certificare a fost coordonat de Colliers, divizia  Green & Healthy  Buildings Certifications.

„Unul dintre efectele pandemiei de COVID-19 este anxietatea generata de incertitudinea cu privire la locul in care oamenii se simt in siguranta. Am fost mandri sa fim implicati in acest proces si sa ajutam Globalworth sa obtina Certificarile WELL Health-Safety pentru intregul portofoliu de cladiri de birouri. Globalworth a demonstrat un leadership incredibil in sprijinirea directa a sanatatii, sigurantei si bunastarii generale a persoanelor care intra in proprietatile lor, certificarea fiind o dovada de incredere recunoscuta international, care comunica tuturor celor care intra intr-un spatiu ca au fost adoptate masuri bazate pe dovezi si verificate de catre terti”, adauga Oana Stamatin, Deputy Head Green & Healthy Buildings Certifications and Building Surveying in cadrul Colliers.

Urmatoarele cladiri de birouri Globalworth au primit Certificarea WELL Health-Safety: BOB, BOC, City Offices, Gara Herastrau, Globalworth Campus A, Globalworth Campus B, Globalworth Campus C, Globalworth Plaza, Globalworth Tower, Green Court A, Green Court B, Green Court C, Renault Bucharest Connected, Tower Center International, Unicredit HQ.