Investitorul german a preluat recent parcul de birouri Floreasca Park din zona Barbu Văcărescu din București, de la dezvoltatorul Portland Trust, într-o tranzacție de circa 100 de milioane de euro și este foarte aproape de o înțelegere finală cu fondul elen Bluehouse pentru clădirea Victoria Center la un preț de aproximativ 20 de milioane de euro.

 

GLL este reprezentată în tranzacții de firma de consultanță imobiliară JLL. Pe de altă parte, Colliers a fost consultant pentru Portland Trust. Tranzacția Floreasca Park reprezintă un record pe piața de birouri post-criză.

 

Proiectul de birouri Floreasca Park a fost finalizat la sfârșitul lui 2013, are 37.500 de metri pătrați și a atras o investiție de circa 70 de milioane de euro, din care un credit de peste 60% de la BCR. Companii precum Oracle, Allianz, Kellogg’s, BASF sau SABMiller sunt printre cei mai importanți chiriași ai complexului, aproape integral închiriat.

 

Portland Trust a mai construit în București proiectele Floreasca Business Park, Opera Center, Bucharest Business Park, toate vândute.

 

Compania, condusă de omul de afaceri britanic Robert Neale, a început construcția unui alt proiect de birouri, tot în zona Barbu Văcărescu, Oregon Park, o investiție de circa 90 de milioane de euro, prima clădire fiind închiriată deja de Oracle.

 

Victoria Center, de pe Calea Victoriei, reprezintă o investiție de circa 20 de milioane de euro, clădirea de 8.256 metri pătrați închiriabili fiind construită în 2009. Printre chiriașii imobilului se numără Aon, Citigroup, AIG, JLL, Starbucks.

 

Bluehouse deține și clădirea de birouri Olympia Tower, amplasată în Piața Muncii din București, spațiul fostului magazin Eva de pe Bulevardul Magheru, închiriat de Mega Image, precum și Astoria Center.

 

GLL Real Estate Partners este deținut în proporție de 19% de grupul de asigurări Generali și administrează active de peste 5 miliarde de euro la nivel international.

 

Pe piața locală, activitatea fondului a fost destul de limitată după anul 2006, când a preluat clădirea Charlles de Gaulle Plaza. (sursa: profit.ro)