Grupul ungar este cunoscut pe piaţa locală pentru dezvoltarea ansamblului rezidenţial Parcul Privighetorilor din Bucureşti, un proiect cu 125 de apartamente care a costat 20 mil. euro, şi pentru mallul Gold Plaza din Baia Mare, dezvoltat în parteneriat cu Immofinanz, o investiţie de 97 mil. euro.

 

Acum, Futureal România plănuieşte să dezvolte ansambluri rezidenţial prin Cordia, o companie membră a grupului, la cârma căreia a fost numit Mauricio Mesa Gomez, care a activat ca director general pentru Hercesa România şi Bulgaria.

 

”Am luat această decizie profesională pentru că Futureal este o companie prosperă, cu o echipă foarte dinamică, care vrea să investească și să dezvolte proiecte rezidențiale de mari dimensiuni în România, o piață în care am o experiență extinsă, de peste opt ani”, spune Mauricio Mesa Gomez.

 

Cordia a finalizat un număr de 2.400 de apartamente în ultimii 15 ani în regiunea central-europeană și are aproximativ 5.000 de unități locative în pregătire. Valoarea proiectelor dezvoltate se ridică la 900 de milioane de euro, iar a celor în pregătire este estimată la 1,6 miliarde de euro.

 

Cei doi proprietari ai Futureal, Péter şi Futó Gábor, au participat la oferta publică iniţială a Globalworth, companie fondată de omul de afaceri Ioannis Papalekas, prin intermediul Finext Fund Management cu o participaţie de 1,41% din acţiunile cotate ale Globalworth în aprilie 2014. (sursa: capital.ro)