Procesul de selecție a fost demarat în luna decembrie a anului trecut și a urmărit alegerea unei societăți cu expertiză în proiecte de amploare. Portofoliul extins al Bog’Art, soluția constructivă ce permite execuția rapidă, precum și oferta competitivă au fost elementele care au determinat alegerea sa de catre Forte Partners.

 

”Compania Bog’Art va fi responsabilă pentru prima fază a parcului de afaceri, o clădire cu două subsoluri, parter și 10 etaje, cu o suprafață construită totală de 52.000 mp” spune Geo Mărgescu, CEO & fondator Forte Partners.

 

Pentru construcția clădirii va fi folosit un sistem inovativ de îmbinare a monolitului cu elementele prefabricate (îmbinarea stâlpilor în planșee, cuplarea grinzilor în nodurile stâlpilor, precum și a grinzilor care pornesc din nuclee). Clădirea va beneficia de o recepție impresionată de 10 m înălțime, precum și de o curte interioară ce va oferi angajațiilor din acest parc de afaceri spații de recreere în natură. Bog’Art este una dintre cele mai experimentate companii de construcții din România, cu o activitate de 25 de ani pe piața locală și proiecte complexe în portofoliu.

 

The Bridge este proiectat luând în calcul ultimele tendințe la nivel mondial în materie de clădiri ecologice, viitorul centru de afaceri urmând să fie certificat LEED GOLD. Firma care semnează arhitectura proiectului și totodată care se ocupă de certificarea LEED este Epstein. Viitori chiriași vor beneficia de reduceri importante ale costurilor de mentenață datorită investiției dezvoltatorului în sisteme performante care scad consumul de energie termică și electrică.

 

Parcul de afaceri The Bridge va fi ridicat pe Șoseaua Orhideelor 15C, pe terenul fostei fabrici de pâine Spicul, în două faze, valoarea primei faze ridicându-se la 80 de milioane EUR. Termenul estimat de finalizare este septembrie 2017. În luna aprilie, Banca Comercială Română (BCR) a semnat un contract de închiriere pentru o suprafață de 18.000 mp, banca urmând să își consolideze aici centrele de business pe cinci etaje și să deschidă o sucursală la parterul imobilului. (Sursa: Forte Partners)