Veniturile operaționale nete ale acestor proprietăți se ridică la 1,16 milioane de euro pe an, rezultând un randament investițional de de 11% pe an, iar media contractelor de închiriere a portofoliului achiziționat depășește 7 ani.

 

Parte a investiției a fost finanțată din fonduri proprii și ale investitorilor- 4 milioane de euro, restul sumei fiind asigurată din surse atrase.

 

Fondul estimează că proprietățile vor genera un profit înainte de taxe de 720.000 de euro.

 

"Sunt foarte încântat de investiția făcută pentru clienții noștri și pentru noi, respective preluarea acestui portofoliu al Lidl. Lidl este un retailer lider în România și are în plan extinderea afacerii în țară, iar aceste supermarketuri sunt foarte bine localizate”, a declarat Ben Habib, chief executive al First Property Group.

 

First Property Group este un investitor și manager în domeniul imobiliar cu operațiuni un Marea Britanie și Europa Centrală, iar în România mai deține trei proprietăți cu o valoare de piață de 7,4 milioane de lire sterline (circa 10 milioane de euro).

 

"Deținem alte trei proprietăți în România, o clădire de birouri în strada Doctor Felix și două proiecte logistice la Ploiești și Cluj. Plănuim să investim în continuare în România”, au declarat pentru Profit.ro reprezentanții fondului, care însă nu au vrut să indice numele vănzătorului spațiilor achiziționate.

 

Lidl are o rețea de 192 de magazine în România, unde a avut anul trecut afaceri de 788,7 milioane euro, cu 12,3% mai mari comparativ cu 2013, când a raportat 700,5 milioane euro, ocupând locul șase pe piața locală de profil.

 

Lidl este parte a grupului german Schwartz, care mai este prezent în România cu rețeaua de hipermarketuri Kaufland. Schwartz are peste 10.000 de magazine Lidl în 26 de țări din Europa, peste 100 de centre logistice și 170.000 de angajați. (sursa: profit.ro)