„Noi deţinem mai multe spaţii comerciale şi de birouri, printre chiriaşi numărându-se Mega Image în 12 spaţii, bănci, far­macii. În total avem 50.000 de metri pătraţi de spaţii şi vrem să ne mai extindem, în principal în Bucu­reşti“, spune Georgios Malideros (26 de ani), care s-a mutat la Bucureşti acum un an. Tatăl său este aici de peste două decenii.

 

Familia Malideros a construit în ultimii 22 de ani mai multe businessuri în România, printre care lanţul de supermarketuri Mega Image vândut către belgienii de la Delhaize şi producătorul de lactate Brenac, aflat acum în faliment. Astăzi grecii mai deţin în afară de Osho doar afaceri în domeniul imobiliar, respectiv 50.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale şi birouri, cifră care îi poziţionează în topul celor mai mari proprietari din Bucureşti.

 

 

În România spaţiile imobiliare ale familiei Malideros sunt operate de compania Dolphin Invest care a avut în 2012 - ultimul an pentru care există date publice - afaceri de 22 milioane de lei (5 mil. euro) şi profit de 9,4 mil. lei (2 mil. euro), ambele în creştere faţă de 2011. „În ultima perioadă, în criză găsim tot mai greu chiriaşi, iar clienţii deja existenţi cer scăderea preţurilor. Este normal în condiţiile economice actuale.“ (sursa: zf.ro)