Maestro Business Center este situat în centrul orașului Cluj-Napoca si are numerosi chiriasi internaționali, inclusiv Steelcase, IBM, PwC, Hewlett Packard și Global Convergence. Cladirea de 6.845 mp inchiriabili este ocupata 100%.

“Sunt foarte multumit de investitia facuta de noi si clientii nostri in aceasta cladire de birouri bine amplasata in centrul orasului Cluj-Napoca, un oras cu crestere rapida, care sustine atat chiriile, cat si cresterile de capital”, spune Ben Habib, Group Chief Executive in cadrul First Property Group.

În ultimii ani, Cluj-Napoca și-a consolidat statutul de centru de birouri în curs de dezvoltare, multe centre de afaceri importante alegând să-și stabilească locațiile aici. Cu un stoc de aproape 210.000 mp de birouri moderne și livrări de aproape 47.000 mp anunțate pentru 2018, orașul rămâne principala atracție în afara Bucureștiului, fiind al doilea mare centru universitar și având cea mai mare densitate de studenți în țară, la peste 200 de studenți la 1.000 de locuitori.

„Randamentele sunt atractive, produsele sunt de o calitate foarte buna si cererea este inca puternica, toate acestea creand premisele unei investitii atragatoare pentru orice investitor. Comparativ cu Bucurestiul, piata de birouri din Cluj-Napoca este o piata in dezvoltare, dominata de capital local. Potentialul regiunii, insa, este puternic din multe puncte de vedere, iar intrarea fondului britanic prin achizitia Maestro Business Center marcheaza o schimbare in tiparul investitorilor prezenti si sustine buna evolutie a pietei. Acest fenomen va capata amploare odata pentru ca fundamentele pietei sunt solide, dar si pentru ca stocul de cladiri devine competitiv pentru orice alt activ similar din Bucuresti”, explica Anca Svoronos.
First Property Group, listat la Bursa de Valori din Londra, deține trei proiecte imobiliare în România, iar anul trecut a vândut un depozit logistic în Ploiești, pentru o sumă totală de 3,2 milioane de euro.

În 2016, First Property Group a cumpărat în parteneriat cu un grup de investitori spațiile celor nouă supermarketuri Lidl pentru 10,9 milioane de euro. Compania britanică deține o clădire de birouri în București, aproape de Piata Victoriei și un proiect industrial în Cluj. (sursa:  wall-street.ro)