’’Proiectul EBS Tower a fost demarat în urmă cu aproximativ doi ani, investiţia în amenajarea spaţiului ridicându-se la aproape 2 milioane de euro. EBS Tower găzduieşte în cei peste 7.000 de metri pătraţi destinaţi companiei 520 de oameni, însă mai avem disponibile în prezent la Cluj încă 60 de joburi’’, a declarat Daniel Metz, CEO al EBS România. Compania plăteşte o chirie de 12-13 euro pe metru pătrat, pentru spaţiul închiriat în EBS Tower.

 

În cadrul EBS Tower se regăsesc săli de curs, de conferinţe şi videoconferinţe, de interviuri, o bibliotecă, un etaj fiind dedicat strict zonei de relaxare. În următorele săptămâni clădirea va dispune de un bistro, de sală de mese, o terasă şi un restaurant.

 

Parterul clădirii este dedicat unui program special de dezvoltare profesională, ce va fi organizat de EBS România împreună cu Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) şi dispune de un amfiteatru de 100 locuri, o sală de curs şi o sală profesorală. Programul va fi demarat în toamnă alături de Facultatea de Matematică şi Informatică, va avea o durată de doi ani şi va oferi o specializare echivalentă cu absolvirea unei facultăţi în IT. Tot în cadrul clădirii se află două laboratoare dotate cu calculatoare ce vor fi folosite în academiile pe care EBS le desfăşoară.

 

Compania, cu sediul central în Cluj-Napoca, furnizează pentru piaţa externă servicii de IT outsourcing (Nearshore) şi dezvoltă aplicaţii software la cerere. Pe lângă industria producătoare de automobile, EBS furnizează servicii şi pentru domenii precum asigurări, utilităţi, sectorul public, sectorul bancar, media sau IT. Circa 60% din cifra de afaceri a companiei este realizată pe tehnologiile clasice Java sau .net, iar restul de 40% pe tehnologii SAP, conform unor informaţii furnizate anterior de companie.

 

EBS România a avut anul trecut o cifră de afaceri aproape 110,6 mil. lei (circa 25 mil. euro) şi un profit net de aproximativ 14 mil. lei (peste 3 mil. euro), potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

 

Evoluţia pozitivă a businessului EBS România din ultimii ani a trezit atenţia mai multor companii şi fonduri de investiţii, care s-au arătat interesate de preluarea acţiunilor firmei din Cluj. Acest lucru s-a concretizat la finele anului 2013, când grupul japonez NTT (Nippon Telegraph and Telephone Corporation) a cumpărat toate acţiunile companiei EBS România. Achiziţia a făcut parte din strategia japonezilor de a-şi extinde opţiunile de furnizare a serviciilor de IT şi de completare a capacităţii grupului din India, sudul Italiei şi Vietnam.

 

În acest an EBS România va prelua denumirea de NTT DATA România, un moment istoric pentru cei 16 ani de activitate, sub umbrela EBS. Acest proces presupune un nou nume pentru fosta companie clujeană, dar păstrarea formatului de echipă şi a tuturor atributelor de management, ce au condus la succesul companiei de-a lungul timpului. Înfiinţată în anul 1988, NTT DATA, are sediul la Tokyo şi îşi desfăşoară activitatea în peste 35 de ţări.  (sursa: zf.ro)