"Oraşele regionale s-au dezvoltat puternic în ultimii ani, cu un stoc semnificativ de clădiri noi clasa A şi cu chiriaşi obişnuiţi cu un standard ridicat de calitate şi eficienţă, care-şi doresc ca echipele lor din Cluj, Timişoara sau Braşov să aibă parte de aceeaşi calitate a serviciilor şi spaţiilor de birouri, precum echipele din Bucureşti, Varşovia, Paris, Londra etc. Astfel, competiţia calităţii pe servicii şi eficienţă nu este una locală, ci mai degrabă regională sau chiar globală. Aceste componente de confort contează în acest moment, cu atât mai mult cu cât fiecare companie încearca să-şi menţină sau să-şi îmbunătăţească spiritul de echipă, şi, implicit, lucrul de la birou, chiar şi în paradigma nouă de 2-3 zile de muncă la distanţă pe săptămână. În egală măsură, şi multinaţionalele care se extind în afara pieţei de muncă din capitală vor să păstreze standardul pe care îl oferă angajaţilor", explică Alexandru Atanasiu, Deputy Head | Property Management & Construction Services la Colliers România.

În Cluj-Napoca şi în Timişoara, oraşe în care Colliers administrează aproape 100.000 metri pătraţi de spaţii de birouri şi industriale, au ales să-şi externalizeze administrarea proprietăţilor cu precădere companii de IT&C, dar şi din zona de servicii profesionale, producţie şi energie.

Divizia de Property Management a Colliers are o abordare multidisciplinară pentru fiecare proiect, acoperind o gama vastă de activităţi prin serviciile pe care le oferă. Mai exact, asigură un management operaţional şi tehnic al clădirilor, acoperind totodată nevoile chiriaşilor şi asigurându-se că aceştia îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale. În acelaşi timp, compania oferă şi servicii financiare pentru administrare (facturare, plăţi, cheltuieli şi venituri, reconcilieri), precum şi raportare către proprietari, asigurând legătura operaţională dintre nevoile chiriaşilor şi cele ale proprietarilor.

Anul trecut, Colliers şi-a crescut portofoliul de proprietăţi administrate cu 135.000 metri pătraţi în 5 noi proiecte de birouri, ajungând la un portofoliu total de 680.000 metri pătraţi. În prezent, compania are un total de aproximativ 400 de chiriaşi în clădirile pe care le administrează în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Arad, iar valoarea proprietăţilor din portofoliu depăşeşte un miliard de euro.