Compania ELJ Vatra SRL, proprietara terenului de 5,1 hectare pe care a fost construit Mega Mall si care este detinuta in proportie de 70% de catre NEPI, are probleme cu unul dintre constructori. Mai exact, firma Reflex Fatade SRL ii cere insolventa, potrivit unui dosar inregistrat pe 20 august la Tribunalul Bucuresti.

 

Reflex Fatade este subsidiara unei companii cu sediul in Londra si este specializata in anveloparea exterioara a cladirilor, conform informatiilor de pe site-ul propriu.

 

Portofoliul sau din Romania mai include proiecte mari precum Sun Plaza, AFI Mall Ploiesti, AFI Office Park 1, Novo Park, West Gate si Orhideea Gardens.

 

Ramane de vazut cum se va finaliza demersul britanicilor in instanta. Cert este ca primul termen de judecata in acest dosar a fost stabilit pe 26 octombrie 2015.

 

In urma cu doi ani, fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai activi investitori de pe piata imobiliara din Romania in ultimii ani, a preluat 70% compania care dezvolta proiectul Mega Mall.

 

"Grupul New Europe Property Investments a incheiat un acord cadru cu Real 4 You, din Austria, pentru achizitia unei participatii de 70% la ELJ Vatra SRL, firma inregistrata in Romania care detine terenul Electroaparataj, unde va fi construit un nou centru comercial, Mega Mall", se arata intr-un comunicat al NEPI de la acea data.

 

Mega Mall, proiectul gigant dezvoltat de sud-africanii de la NEPI pe fosta platforma Electroaparataj din cartierul Pantelimon al Capitalei, a fost inaugurat pe 14 mai, desi nu era inca finalizat. (sursa: dailybusiness.ro)