Noul parteneriat este derulat momentan printr-o firma nou-creată, Vision Land Development, care a cumpărat de la Opus Land, cu 10,4 milioane euro, terenurile pe care urmează să fie extins complexul rezidențial.

”Cererea pentru locuințe în Cosmopolis a fost, în ultimii doi ani, considerabil mai mare decât stocul disponibil, astfel că, datorită interesului sporit pentru proiectul nostru, am decis ca, începând de anul acesta, să mărim ritmul de construcție anual, pentru a avea un stoc mai mare de unități gata pentru vânzare din 2018. Totodată, vrem să investim și mai mult în proiecte care vor crește calitatea și confortul vietii în comunitatea pe care am creat-o în Cosmopolis. Pentru a finanța ritmul accelerat în care se va construi în urmatorii 5 ani, am decis să intrăm într-un parteneriat cu o companie olandeză care reprezintă un grup de investitori privați”, a anunțat pentru Profit.ro Ahmet Buyukhanli, CEO Opus Land Development.

El a precizat că noul parteneriat este realizat momentan sub numele Vision Land Development SRL, denumire care se va schimba însă în Opus Land Residential Developments SRL.

”Eu voi conduce noua companie și nu va exista nicio discontinuitate față de principiile sau modul de operare din ultimii 10 ani. De asemenea, obiectivul de vânzari pentru anul acesta rămâne același cu cel anunțat în luna ianuarie”, a menționat Buyukhanli. 

Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureștiului, în apropiere de Șoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari și Andronache-Ștefăneștii de Jos.

 În prezent, Cosmopolis a ajuns la aproximativ 2.300 de locuințe finalizate, în urma unor investiții totale de aproximativ 280 de milioane de euro.

Opus Land Development are ca obiectiv în acest an vânzarea a 540 de noi locuințe și continuarea dezvoltării generale a infrastructurii din cadrul complexului rezidențial.

”Obiectivul nostru pentru 2017 este să menținem vânzările anului trecut, cu o ușoară creștere și să ajungem la 540 de locuințe vândute. Anul trecut am vândut 470 de unități cu o valoare totală de 30 de milioane de euro și am înregistrat o creștere în vânzări de 10% raportat la anul 2015. Anul acesta, continuăm să investim atât în infrastructură, cât și în dezvoltarea generală a Cosmopolis.”, a declarat anterior Buyukhanli.

În cadrul complexului rezidențial, a fost construit anul trecut și strip mall-ul Cosmopolis Plaza, în urma unei investiții de 2,2 milioane de euro. Acesta are deja deschise magazine dedicate celor mici, o farmacie, o curățătorie, un pet-shop, magazine de îmbrăcăminte, un supermarket, o cofetărie, un magazin de amenajări interioare, unul de produse bio, un beauty salon și alte spații destinate serviciilor. Strip mall-ul dispune și de o parcare proprie. Alte magazine se vor deschide în 2017, urmând ca în luna aprilie, gradul de ocupare a spațiilor comerciale să fie în proporție de 90%.

Prețul de vânzare al locuințelor din Cosmopolis pleacă de la 35.000 de euro și ajunge până la 150.000 de euro, excluzând vilele personalizate. (sursa: profit.ro)