Dezvoltatorul, care până acum s-a specializat în dezvoltarea spațiilor industriale-logistice, s-a extins recent si pe acest segment imobiliar din Belgia. La sfârșitul anului trecut, Alinso a cumpărat biroul Axxes Business Park din Gent, marcând intrarea companiei pe segmentul de birouri.


Alinso deține cel mai mare parc industrial din România, Ploiesti West Park și negociază achiziția de terenuri pentru noi dezvoltări industriale. În ceea ce privește segmentul pieței de birouri, dezvoltatorul a examinat deja anumite clădiri de birouri existente în București ca ținte potențiale, potrivit Profit.ro.
Investitorul, proprietar al celui mai mare parc industrial din România, negociază și achiziția unor terenuri pentru noi parcuri industriale. 
„După dezvoltarea industrială fantastică și experiența avută cu Ploiești West Park, este natural să ne extindem prezența în România și, în acest context, urmăm nevoile piețelor. Dată fiind dezvoltarea rapidă a sectorului de servicii din România, este logic să avem în plan și dezvoltări de birouri“, spune în exclusivitate pentru Profit.ro Ivan Lokere, CEO Alinso Group.
 Compania a analizat deja și câteva oportunități de achiziție a unor clădiri de birouri funcționale din București, potrivit informațiilor Profit.ro. La sfârșitul anului trecut, Alinso a cumpărat complexul de birouri Axxes Business Park din Gent, marcând intrarea companiei specializate pe dezvoltarea de spații industrial-logistice și pe acest sector imobiliar. 
Alinso este în negocieri și pentru achiziția unor terenuri de mai multe hecatare cu posibilitate de extindere în mai multe localități din România, în special în zona Bucureștiului și în Cluj, pentru dezvoltarea unor parcuri industriale, după modelul celui dezvoltat la Ploiești. 

În cadrul Ploiești West Park, situat in Ariceștii Rahtivani, s-au dezvoltat până acum aproximativ 500.000 de metri pătrați de clădiri, în special industriale, din care 275.000 de metri pătrați sunt în proprietatea Alinso și restul au fost ridicate de investitorii finali din cadrul parcului precum Timken, Lufkin/General Electric, Dekomte, Coficab sau Mitliv. 

Grupul danez Rockwool, cel mai mare producător de vată minerală bazaltică din lume, a început anul trecut construcția primei sale fabrici din România pe un teren de circa 30 de hectare cumpărat de la Alinso în cadrul Ploiești West Park, o investiție de 50 milioane de euro, care cuprinde costul de achiziție al terenului, clădirile, echipamentele și pregătirea personalului. Parcul industrial mai are la dispoziție 100 de hectare de teren pentru extindere. 

„În ultimii ani, am constatat o creștere a cererii de spații de producție. Ca urmare a cererii puternice pe care o avem în Ploiești West Park, în prezent dezvoltăm clădiri adiționale pentru a satisface această cerere. Clădirile sunt destinate producției ușoare, însă pot servi unei varietăți de chiriași. Este important să păstrăm un portofoliu semnificativ de teren în Ploiești West Park pentru a ne permite să satisfacem planurile de creștere ale clienților noștri din parc“, a mai spus Ivan Lokere.   (sursa: profit.ro)