Poziționat în centrul orașului, lângă cel mai bine dezvoltat cartier, Rogerius, proiectul Prima Shops Oradea targetează o zonă principală (primary catchment area) de 60.000 de locuitori, în timp ce zona secundară, situată la mai puțin de 10 minute de mers cu mașina, depășește 150.000 de persoane. În imediata vecinătate este deschis de doi ani un hipermarket Kaufland cu o suprafață de 5.500 mp, astfel încât noua dezvoltare va completa oferta pentru clientela deja formată aici.

Finanțarea proiectului se va face din surse proprii, termenul de finalizare al primei faze este prevăzut pentru luna martie 2017, iar faza a doua (încă 5.000 mp) va fi livrată în ultimul trimestru al anului 2017.

”Atunci când am ales Oradea pentru dezvoltarea proiectului Prima Shops am ținut cont de nivelul ratei șomajului, respectiv 3,6%, unul dintre cele mai mici din țară, de venitul pe cap de locuitor, care este peste media națională, precum și de faptul că aici este un important centru universitar (…) Viziunea pe termen lung a conducerii orașului a dat roade, astfel că parcurile industriale create au atras atât locuri de muncă, cât și noi investiții. Toate aceste elemente indică un apetit bun pentru consum și o cerere de spații moderne de comerț”, a declarat Kurt Wagner, acționar în cadrul Oasis Retail & Development Consulting.

Procesul de închiriere a început deja, agentul desemnat pentru noua galerie comercială fiind compania Colliers International.

”Ne dorim să aducem un mix interesant pentru piața din Oradea, respectiv: modă, frumusețe, articole de încălțăminte și articole sportive, librărie și papetărie, electronice și electrocasnice, precum și produse destinate copiilor. În urma discuțiilor cu potențialli chiriași, suntem convinși că vom avea un grad de închiriere de 100% la deschidere și sperăm să aducem și branduri noi în Oradea”, spune Klaus Reisenauer, acționar în cadrul Oasis Retail & Development Consulting.

Oasis Retail & Development Consulting este un dezvoltator cu o experiență de 14 ani pe piața centrelor comerciale din România, având la activ peste 70 de proiecte finalizate pe o suprafață de 1,5 milioane de mp de teren.

Acționarii companiei sunt Klaus Reisenauer și Kurt Wagner, cu o experiență de 20 de ani în domeniu, fiind implicați in dezvoltarea de retail atât pe piața locală, cât și în Europa Centrală și de Est (Austria, Ungaria, Cehia și Slovacia). Compania dezvoltă proiecte sub brandurile Prima Shops și Family Center. (sursa: profit.ro)