Până la sfârșitul anului 2018, 23.500 de angajați vor fi mutați în clădiri noi de birouri. În acest an vor fi puse la dispoziție 224.000 m2 de clădiri de birouri de clasă A și 84 dintre aceste spații vor fi deschise în a doua jumătate a anului, se spune în raport.

Cele mai multe clădiri de birouri vor fi livrate în zona central-vestică, care a înregistrat în acest an cele mai ridicate niveluri de pre-leasing. Se vor realiza livrări de suprafețe mari, deoarece acestea sunt, în general, părți ale proiectelor care includ mai multe etape, situate aproape de linia 1 a metroului din București.

Printre cele mai asteptate clădiri se află Campus 6.1, lângă Universitatea Politehnică din București, prima clădire a proiectului Campus 6, care va avea o recepție virtuală și va furniza prima aplicație smartphone pentru a permite angajaților să-și controleze spațiul de lucru (precum accesul etc.). Un alt proiect care va oferi în curând spații în zona central-vestică este AFI Tech Park, cu un total de 22.000 mp. De asemenea, până la sfârșitul anului vor fi livrate cladirile de birouri Day Tower și Unirii View, ambele în zona centrală Unirii. În ceea ce privește zona central-nord, doar o singură clădire va fi deschisă în acest an - Globalworth Campus Building B.

Cel mai nou pol de birouri din zona Expozitiei își va deschide primele birouri începând cu anul 2019, când primele două clădiri de birouri din clasa A vor fi livrate ca parte a proiectului Expo Business Park. Potrivit ESOP, City Rose Park 1, principalul concurent al acestui proiect din zona Expozitiei, va livra primele sale spatii de birouri incepand cu anul 2020. In total vor fi construite 94.000 mp in zona.

În anul 2019, în zona Barbu Vacarescu vor fi deschise proiectele Equilibrium, Globalworth Campus Cladirea C si Oregon Park Cladirea C. În total, în zona central-nord, în perioada 2018-2020 vor fi livrate 137.000 de clădiri de birouri. (sursa: ESOP)