COS (Corporate Office Solutions), lider în mobilier și amenajări interioare pentru spații de birouri din România, a înregistrat în primele 6 luni ale anului 2015 o creştere a cifrei de afaceri cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea este justificată în contextul unui început de an 2014 lent pentru companie, urmat de o evoluţie accelerată, ce a continuat în prima parte a anului 2015.

 

Cifra de afaceri înregistrată de companie în primul semestru din 2015 este de 9.12 milioane Euro, iar cea estimată până la finalul anului este de 18 milioane Euro, cu o creştere de 12.5% faţă de 2014.

 

"Piaţa a fost foarte dinamică în ultimele 12 luni şi a oferit multe oportunităţi de afaceri. România a atras noi investitori, în special din industria de Business process outsourcing, iar alte companii au avut o creştere rapidă. România este percepută, din motive pertinente, ca un loc sigur în care să-ţi dezvolţi afacerea, datorită forţei de muncă foarte bine calificată tehnic şi cu abilităţi lingvistice extraordinare. În acest context, companiile îşi respectă obiectivele, dar şi bugetele.

 

Suntem optimişti cu privire la targetul de 18 milioane Euro pentru 2015; urmărim însă să atingem pragul de 20 milioane Euro. Este o ţintă realizabilă, există potenţial în piaţă." declară Christophe Weller, Managing Partner COS.

 

Cele mai active companii care investesc în mobilier nou şi amenajări interioare fac parte în special din domenii precum Business process outsourcing (BPO), IT şi dezvoltare software, servicii profesionale şi telecomunicaţii.

 

Bucureşti, Cluj şi Iaşi - cele mai dinamice oraşe pe piaţa de amenajări de birouri

"Bucureştiul rămâne în continuare cel mai dinamic oraş din ţară în ceea ce priveşte piaţa de amenajări, beneficiind de construcţia unui număr semnificativ de clădiri de birouri. În Cluj, datorită centrelor de afaceri nou inaugurate în ultimii ani, precum The Office, Liberty Business Center sau noul Iulius Centre, activitatea a fost mai intensă ca oricând. Un al doilea val este așteptat la sfârșitul acestui an şi începutul anului viitor, prin livrări suplimentare de clădiri clasa A.

 

Timişoara a fost mai liniştită în ceea ce priveşte sectorul imobiliar, însă ne aşteptăm ca Iaşi să aibă un rol activ în dezvoltarea proiectelor, iar cererea de mobilier de birou să crească substanţial datorită disponibilităţii de clădiri noi şi planurilor de expansiune ale companiilor mari din zonă." declară Christophe Weller, Managing Partner COS.

 

De la începutul anului 2015, birourile COS din Bucureşti şi Cluj au fost implicate în proiecte precum: Oracle în Sky Tower, Telus, DB Schenker, sucursalele IDEA::BANK, CITR, Schneider, Moneygram, Arval, Glencore, Travelport, National Instruments, Yardi, Yonder, Lohika, Ernst & Young Cluj-Napoca şi KPMG Cluj-Napoca.

 

Despre COS

COS este specialist în soluții integrate pentru amenajarea la cheie a spațiilor de birouri din România.

În cei 18 ani pe piaţă, a oferit celor peste 1300 de clienţi cu care a colaborat servicii de design de spaţii de birouri, lucrări de construcţii şi instalaţii, project management, servicii de relocare şi mobilier pentru spaţiile de birouri.

COS s-a lansat în 1997 ca singurul distribuitor autorizat al produselor grupului Steelcase, lider mondial în industria mobilierului pentru birouri. În 2009, a devenit distribuitor autorizat al produselor Interface, lider mondial în fabricarea de mochetă modulară sustenabilă.

www.cos.ro

 

Contact de presă:

Alexandra Banu – Marketing & PR Responsible

[email protected]

(+4)0740667304