“Căutăm mereu modalități de a îmbunătăți și mai mult eficiența energetică a clădirilor noastre”, a declarat Mirela Ciovică, Head of Leasing la PPF Real Estate România. “Transformarea acoperișurilor prin amplasarea de panouri fotovoltaice reduce amprenta noastră de carbon și, de asemenea, reduce costurile de energie pentru chiriași”.

În cazul Crystal Tower, panourile fotovoltaice au fost instalate pe heliportul clădirii, care era nefolosit. “Avem încredere că traficul din București, deși congestionat, nu va ajunge la punctul în care chiriașii noștri vor trebui să folosească elicoptere pentru a ajunge la birou… și în orice caz, clădirile noastre sunt aproape de opțiuni fiabile de transport, precum metroul și tramvaiul”, a adăugat Ciovică.


Crystal Tower este deja una dintre cele mai eficiente clădiri din punct de vedere energetic din oraș, datorită fațadei sale duble. Situată în apropiere de Piața Victoriei, în inima cartierului central de afaceri din București, Crystal Tower este o clădire de birouri de clasa A, cu 15.000 mp, pe 15 etaje.

Metropolis, cealaltă clădire de birouri a PPF Real Estate din centrul Bucureștiului, funcționează deja parțial cu panouri solare din noiembrie 2022, cu peste 22.000 kWh generați în primele 10 luni.

Metropolis este o clădire de birouri verde, de clasă A, care își onorează patrimoniul prin încorporarea unei fațade de monument istoric, ce a aparținut anterior unei tipografii. În București, Metropolis este cu adevărat o combinație unică de stiluri arhitecturale moderne și clasice. Acesta cuprinde peste 16.600 mp de spații de birouri și alți 2.000 mp de spații comerciale.

PPF Real Estate Holding, care face parte din Grupul PPF, dezvoltă și gestionează proiecte în Olanda, Republica Cehă, SUA, Polonia, România, Germania și Marea Britanie.