Licitația pentru vânzarea clădirii este programată să înceapă la 1 noiembrie, cu un preț de pornire de 8 milioane EUR.

Clădirea "Tandem", amplasată în apropierea Palatului Telefoanelor, este alcătuită dintr-un teren de de 4.740 mp și de construcții cu o amprentă construită de 2.030 mp, care include o clădire de birouri, 2 niveluri subterane, parter și 7 etaje, plus anexe. Suprafața totală utilă a proprietății este de 13.250 mp.

Telekom Romania Communications ia în considerare vânzarea și ulterior închirierea de către companie a unui spațiu în clădirea care va fi construită de cumpărător pe amprenta existentă sau vânzarea clasică (teren și clădire).

Valoarea de piață pentru această clădire a fost stabilită de evaluatori independenți, iar câștigătorul licitației va fi entitatea cu cea mai bună ofertă atât în ceea ce privește prețul, cât și celelalte condiții relevante.

Recent, compania Telekom Romania Communications a finalizat vânzarea unei alte proprietăți în aceeași zonă din București, cuprinzând un teren de 1.783 mp, cu un preț de achiziție de peste 3,3 milioane de euro. 
În plus, Telekom România a inițiat procedurile administrative pentru obținerea autorizației de construcție pentru lucrările de consolidare a clădirii Palatul Telefoanelor. La finalizarea lucrărilor de consolidare, Palatul Telefoanelor va fi folosit ca spațiu de lucru pentru angajații companiei, dar se ia în considerare și închirierea spațiului către potențialii clienți de pe piață. (sursa: news.ro)