Sistemul BREEAM presupune evaluarea performanței de mediu a clădirilor în funcție de o serie largă de categorii, respectiv sănătatea și confortul chiriașilor, energia, transportul, apa, materialele, deșeurile, prevenirea poluarii solului și a apelor, precum și utilizarea terenului și biodiversitatea spațiilor exterioare.

Procesul de certificare a fost coordonat de echipa specializată în sustenabilitatea clădirilor din cadrul Colliers, sub îndrumarea Roxanei Isopescu, Senior Sustainability Consultant – ESG Strategic Advisory.

,,Transformarea River Plaza într-o clădire verde certificată BREEAM In-Use Very Good este o dovadă clară a angajamentului ferm față de sustenabilitate și mediu. Ne bucurăm de rezultatele obținute și suntem convinși că această clădire verde va fi nu doar o locație de birouri, ci un mediu plăcut pentru comunitatea River Plaza, unde se îmbină armonios confortul modern cu respectul față de mediul înconjurător’’, menționeză Roxana Isopescu, Senior Sustainability Consultant – ESG Strategic Advisory.

A fost un proces complex, cu eforturi mari și investiții considerabile, vizând angajamentul dezvoltatorului pentru asigurarea unui mediu sănătos, sigur, confortabil și accesibil tuturor chiriașilor din River Plaza.

Acest succes atestă cu fermitate devotamentul dezvoltatorului față de calitate și responsabilitate pentru confortul chiriașilor si a fost apreciat de companii multinationale precum Ahi Carrier Romania, Dahua Technology, Uponor Romania, Societatea de avocati Sioufas & Colaboratorii, etc., care au spații închiriate în imobilul River Plaza.

,,Ne bucurăm că am început această aventură captivantă și motivantă de upgradare a imobilului River Plaza la noile cerințe existente în piața de birouri, si vă asigurăm că această aventură nu se va opri, ea va continua, pentru a ne adapta la condițiile companiilor care și-au schimbat semnificativ modul de lucru după pandemia COVID 19“, menționează Roleta Barbu, Leasing Manager River Plaza.