“Suntem extrem de încântați de rezultatele obținute de City Gate în urma procesului de certificare. Cu ambele turnuri certificate verde, suntem acum în măsură să le oferim chiriașilor garanția unui mediu de lucru sănătos și eficient, concomitent cu beneficiile legate de reducerea costurilor de operare a proiectului, precum și atributele CSR și de imagine corporativă care decurg din operarea într-o clădire verde”, a declarat Danny Bercovich, CEO GTC Romania.

 

Clădirile au o suprafață construită de 44.000 metri pătraţi şi sunt închiriate de companii precum KMG Rompetrol, Telecom, Microsoft, Millenium Bank, La Roche, Alcatel, E.ON, Chevron etc.

 

City Gate North Tower a fost primul turn din proiect certificat cu succes în 2013, când a devenit prima clădire în operare din Bucuresti care a obținut o certificare LEED. Prin certificarea obținută recent de cel de-al doilea turn, proiectul este acum certificat integral.

 

„City Gate reprezintă o dovadă clară că dezvoltarea de clădiri verzi reprezintă mai mult decât o tendință în vogă, ci un răspuns al pieței la nevoile concrete ale chiriașilor care ocupă spații de birouri, în special ale companiilor multinaționale. Principalele argumente care au determinat certificarea City Gate au fost consumul redus de apă, managementul durabil al deșeurilor și eficiența energetică ridicată pe care proiectul le oferă”, explică Oana Stamatin, Senior Associate LEED AP BD+C, în cadrul departamentului de Real Estate Management Services al Colliers International Romania. (sursa: jurnaluldeafaceri.ro)