Compania olandeza este prezenta in componenta office a ansamblului urbanistic din anul 2012, ocupand, in total, o suprafata de 1.500 mp. In cele doua locatii lucreaza aproximativ 100 de persoane.

Centric IT Solutions este parte a grupului Centric International, care ofera servicii IT, financiare, precum si solutii in domeniul ingineriei si al consultantei. Sediul central se afla in Olanda, dar compania are deschise birouri in 10 tari, ce gazduiesc aproximativ 5.000 de angajati.

Centric IT Solutions Romania si-a inceput activitatea in Iasi, in decembrie 2010, cu un proiect pilot si cu o echipa de patru programatori. Succesul avut cu primul proiect a determinat cresterea treptata a personalului, pentru ca, la finalul anului 2012, Centric sa anunte mutarea intregii activitati de dezvoltare in Iasi, ca parte din strategia pe termen lung a companiei.

„Alegerea orasului Iasi s-a fundamentat pe faptul ca este un oras universitar, unde compania a putut gasi personalul necesar extinderii, foarte bine pregatit profesional, cu o educatie de o calitate superioara, bun vorbitor de limba engleza, lucruri confirmate de feedback-ul pozitiv primit constant de la clientii nostri”, a declarat Gabriel Csergö, competence manager in cadrul companiei Centric IT Solutions Romania.

Palas Iasi cuprinde patru cladiri de birouri clasa A, cu o suprafata totala de 28.000 mp inchiriabili, reunite sub denumirea United Business Center. Printre companiile care au deschise sedii la Palas se numara Amazon Romania, Endava, Danieli Engineering, TeamNet International, Synygy, EBS, Ness Technologies, Raiffeisen Bank, Volksbank, Bentley Systems, Ernst&Young, AROBS Transilvania Software, Basware, Movial si PwC. Componenta office a ansamblului Palas este inchiriata, in prezent, in proportie de 85%.

 

Iulius Group este cel mai mare dezvoltator si operator autohton de centre comerciale de tip mall. Compania detine o retea de patru mall-uri (Iulius Mall Iasi, Iulius Mall Timisoara, Iulius Mall Cluj si Iulius Mall Suceava), ansamblul urbanistic multifunctional Palas Iasi si cladirea de birouri clasa A Iulius Business Center, in Cluj-Napoca. (sursa: wall-street.ro)