Fondul de investitii Argo Real Estate Oportunities Fund (AREOF) a devenit in plina criza liderul pietei din Romania, devansandu-l pe "regele mallurilor" Iulian Dascalu, prin consolidarea activelor controlate de fondatorul companiei, cipriotul Andreas Rialas - fost vicepresedinte al Deutsche Bank.

Pozitia de lider vine cu avantajul unui portofoliu de 350 de chiriasi, care ofera flexibilitate, dar cu dezavantajul unor datorii de circa 259 milioane de euro, adica 80% din valoarea celor patru proprietati pe care le detine in Romania.

Graham Kilbane, COO Argo, recunoaste ca este dificil sa generezi veniturile anticipate, dar spune ca a iesit din perioada critica in 2009 si ca reuseste sa isi onoreze platile catre cele 12 banci cu care lucreaza, anunta Capital.ro.

 

Daca noi achizitii nu se intrevad pe termen mediu, fondul are la vanzare un teren de 8 ha, parte din cele 35 ha pe care este dezvoltat Era Shopping Park Iasi. Compania a primit o oferta de inchiriere a 6.000 mp din partea BMW, care vrea sa dezvolte aici un showroom, insa exista discutii si cu IKEA. (sursa: dailybusiness.ro)