GS Capital Advisory, infiintata in 2013 de Gabriel Sfetcu, fost director al departamentului industrial al companiei Cushman&Wakefield (actual Activ Property Services), a asigurat serviciile de consultanta in tranzactie pentru Rhenus Logistics din Germania.

Compania ocupa un spatiu mai mic intr-un proiect de dimensiuni reduse, Mega Center.

Operatorul logistic a inchiriat Unitatea 1 in intregime, totalizand 14.000 metri patrati.

"Fiind parte cu siguranta din topul tranzactiilor imobiliare de la inceputul anului 2014, ne determina sa fim increzatori intr-o evolutie buna a pietei imobiliare industriale in acest an", a declarat pentru Mediafax Gabriel Sfetcu, partener in cadrul GS Capital Advisory.

Aceasta relocare reprezinta primul pas al unui proiect asumat de catre Rhenus Logistics Romania, operatorul  intentionand sa extinda operatiunile logistice rutiere in toata tara, potrivit sursei citate.

Sfetcu a mentionat ca valoarea tranzactiei si perioada pentru care s-a incheiat contractul nu pot fi facute publice, adaugand ca in zona in care se afla parcul logistic chiria medie se situeaza la 3,3-3,5 euro/mp/luna.  Cel mai probabil contractul a fost semnat la un cost mai redus, data fiind dimensiunea mare a spatiului inchiriat.

Mercury Logistics Park are 34.000 metri patrati de spatii de depozitare si birouri de clasa A, dezvoltate in 3 cladiri. Intreg proiectul se intinde pe un teren cu suprafata totala de 19 hectare, cu un potential de dezvoltare a inca 60.000 mp de spatii industriale. Rata de ocupare a spatiilor din parc este de 85%, acestea fiind inchiriate de catre operatori logistici internationali. Mercury Logistic Park este singurul proiect dezvoltat si administrat de Heitman in Romania.

Grupul Rhenus este prezent in Romania din anul 2004 sin are 6 birouri la Pitesti, Bucuresti, Deva, Giurgiu, Galati si Constanta.

 

Suprafata totala a spatiilor din sectorul industrial tranzactionata anul trecut a fost de peste 250.000 metri patrati, cu 82% mai mare decat in 2012 si cu numai 3% mai mica fata de 2011, cea mai mare tranzactie fiind reinnoirea si renegocierea contractului Carrefour din Bucuresti (45.000 metri patrati). (sursa: incont.ro)