Achiziția Europolis Logistic Park de către P3 pentru 118 milioane de euro a fost a doua din regiune, urmând unei tranzacții de 150 milioane de euro din Cehia. Cea de-a treia și cea de-a patra cele mai mari tranzacții au fost făcute de CTP Invest (Bucharest West Logistic Park și Prologis Park West).

 

Segmentul de birouri a avut de asemenea o investiție majoră, tranzacția prin care GLL a cumpărat Floreasca park din București, pentru 90 milioane de euro, în timp ce segmentul de retail nu a înregistrat tranzacții semnificative în comparație cu celelalte piețe regionale.

 

În total, regiunea ECE a înregistrat o creștere a investițiilor de 25% în 2015 comparativ cu anul anterior, ajungând la 9,9 miliarde de euro, potrivit CBRE. Investitorii străini au continuat să domine regiunea, cu fondurile din SUA făcând mari achiziții de portofolii, cu volume medii de 160 milioane de euro. SUA au înregistrat  30% din investițiile în regiune în 2015, comparativ cu 23% în 2014.

 

Germania a fost cel de-al doilea mare investitor, cu 23% din totalul investițiilor în regiune anul trecut, o creștere de 12% față de 2014. (sursa: business-review.eu)