Noile birouri fac parte dintr-o clădire cu destinație mixtă care acoperă 12.300 de metri pătrați care a fost finalizată anul acesta și o altă clădire similară, cu12.700 de metri pătrați, urmează să fie finalizată în al doilea trimestru al anului 2021. Investiția totală în ambele dezvoltări se ridică la 39 milioane de euro.

Cu această nouă deschidere, Electroputere Parc adaugă 4.300 de metri pătrați de spații comerciale și 8.000 de metri pătrați de spații de birouri, alături de 650 de noi locuri de parcare subterane pentru clienți și angajați. Noile spații comerciale sunt deja ocupate de mărci precum Hervis, Volvo, Pepco, Takko și Sportissimo, precum și de mai multe cafenele și restaurante. Clădirea de birouri de clasă A este, de asemenea, închiriată aproape în totalitate. Principalul chiriaș, care acoperă 60% din suprafața brută închiriabilă, este HELLA, principalul furnizor auto specializat în sisteme de iluminat inovatoare și electronice pentru vehicule, care are în total 4.500 de angajați în România.

„Această extindere este încă un pas din strategia Catinvest pentru Electroputere Parc, confirmând angajamentul nostru puternic de a dezvolta Craiova și întreaga regiune. Electroputere Parc este deja un centru de referință în sudul țării, extrem de bine poziționat în oraș și foarte accesibil, oferind acces la peste 200 de branduri de top în retail și divertisment, totul într-un singur loc, întins pe o suprafață totală de 90.000 de metri pătrați. Adăugarea primelor birouri de Clasă A din Craiova va aduce în mod evident mai multă valoare economiei locale”, a declarat Jibril Semour, directorul general al Catinvest Eastern Europe.

Lucrările de construcție pentru o a doua etapă a dezvoltării mixte a Electroputere Parc sunt în plină desfășurare, proiectul urmând să fie finalizat în al doilea trimestru al anului 2021. Acesta va adăuga o altă clădire care oferă 12.700 de metri pătrați suplimentari de spații mixte. Odată finalizată această a doua tranșă, suprafața totală închiriabilă brută a noului complex va crește la 25.000 de metri pătrați, din care 9.000 de metri pătrați pentru comerț cu amănuntul și divertisment și 16.000 de metri pătrați pentru birouri.

„Faptul că suntem o companie privată cu o perspectivă pe termen lung ne oferă posibilitatea să continuăm investițiile în proiectele noastre chiar și în momente dificile. Electroputere Parc este o proprietate foarte importantă, cu mult potențial de creștere în viitor. Planul nostru de investiții pentru 2021 și 2022 se ridică la încă 58,5 milioane de euro, prin care vom aduce noi spații de retail, de birouri, dar și de co-working sau de tip aparthotel, toate contribuind la dezvoltarea regiunii ”, a declarat Bertrand Catteau, președintele Catinvest Group.

Grupul imobiliar francez Catinvest, care deține și administrează Electroputere Parc, deține și administrează și alte câteva centre comerciale din România - Carrefour Orhideea și Cora Pantelimon din București și Carrefour TOM din Constanța - precum și din Europa de Est - Parcul Auchan Savoya din Budapesta și Tesco Borska Pole din Plzen. Catinvest activează, totodată, pe piața rezidențială și comercială din Franța. În total, Catinvest deține și administrează peste 500.000 de metri pătrați de spații în Franța și în Europa de Est. (sursa: economica.net)