Per total, cei patru investitori care activează în piaţa imo­biliară locală de 10-11 ani au ajuns la un portofoliu cu o suprafaţă închiriabilă de 1,24 milioane de metri pătraţi din care 1,07 milioane de metri pătraţi reprezintă suprafaţa centrelor comerciale şi a birourilor.

 

În portofoliile acestor investitori intră 17 centre comerciale şi şapte galerii cu câteva magazine, suprafaţa închiriabilă a acestor proiecte ridicându-se la 615.000 de metri pătraţi, în condiţiile în care stocul de centre comerciale din România este de circa trei milioane de metri pătraţi.

 

Totodată, aceşti investitori au mai bine de 460.000 de metri pătraţi de birouri în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, în timp ce stocul de centre de afaceri din Bucureşti este evaluat de consultanţi la 2,2 milioane de metri pătraţi.

 

Valoarea cumulată a proprietăţilor generatoare de venituri este de peste 2,5 miliarde de euro, iar din închirierea acestor proprietăţi cei patru investitori realizează venituri de peste 175 de milioane de euro pe an. (sursa: zf.ro)