Cladirea de 5.700 de metri patrati va gazdui birouri pentru aproximativ 250 de angajati, precum si majoritatea laboratoarelor de dezvoltare aflate in prezent in fabrica.

„Bosch şi-a extins activitatea de producţie la Blaj în ultimii ani, astfel că am decis să construim o nouă clădire care să susţină această creştere şi să asigure suficient spaţiu pentru noi proiecte ce vor contribui la dezvoltarea pe termen lung a fabricii”, a declarat Dirk Arnold, directorul general al unităţii de producţie Bosch din Blaj.
Compania Bosch este prezenta la Blaj începând cu anul 2007, unde produce echipamente electronice industriale și componente electronice pentru sectorul auto.

În martie, Bosch a anunțat că a început construcția propriului centru de inginerie în orașul Cluj-Napoca, un proiect de investiții în valoare de 25 de milioane de euro.

Tot în martie, firma BSH Hausgeraete GmbH, o companie a grupului Bosch, a declarat că intenționează să investească 110 milioane de euro într-o nouă fabrică de mașini de spălat în vestul României. BSH intenționează să înceapă producția în viitoarea fabrica în 2020.

Grupul Bosch este prezent pe piata romaneasca de 24 de ani si are aproximativ 6.500 de angajati in patru unitati - un centru de cercetare si dezvoltare in Cluj, doua unitati de productie pentru solutii de mobilitate in Cluj si Blaj si un centru de service outsourcing Business Processes in Timisoara.

În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru soluțiile sale de mobilitate, bunuri de consum și diviziile de construcții și tehnologii energetice. (sursa: capital.ro)