Lichidatorii încearcă din nou vânzarea blocului de locuinţe nefinalizat, de 16 etaje şi cu 156 de apartamente, 136 de boxe şi 48 de locuri de paracare subterane, dar şi terenul aferent imobilului, de aproape 5.500 mp.

O nouă licitaţie publică deschisă cu strigare a ansamblului rezidenţial Blue Tower din cartierul Colentina, Bucureşti, va avea loc pe 27 septembrie, la ora 14.00, la sediul RVA Insolvency Specialists.

Preţul de pornire al licitaţiei este la fel ca cel de la licitaţiile din luna mai a acestui an: 12,5 milioane de euro, exclusiv TVA.

Investiţia în proiect a fost de 30 de milioane de euro, din care 14 milioane de euro reprezintă un credit de la Alpha Bank. Datoriile Copper Beech se ridică la 27 de milioane de euro.

La începutul acestui an, lichidatorii au scos la vânazare activul la un preţ de pornire de 13,83 milioane de euro, cu 50% mai mic decât valoarea datoriilor firmei.

 

Grupul de firme Copper Beech, cu capital britanic, anunţa încă din 2008 construcţia a mai multor ansambluri rezidenţiale în România, cu un total de 17.000 de apartamente şi o investiţie de 2,5 miliarde de euro. Din planurile măreţe a rămas doar proiectul Blue Tower din Colentina, nefinalizat. (sursa: economica.net)