Bucureștiul urmează să înregistreze o dezvoltare a cererii pe sectorul de birouri, datorită faptului că noi jucători vor intra pe piață, iar companiile existente își vor extinde sau reloca operațiunile în oraș.

În ultimul trimestru al anului 2017, piața de birouri a înregistrat tranzacții în valoare de peste 85.000 de metri pătrați. Piața de birouri din Bucuresti a înregistrat tranzacții de peste 310.000 mp, în peste 170 de tranzacții. Valoarea se apropie de valoarea record din anul 2016.

Cea mai mare parte a cererii a fost in zona Calea Floreasca / Barbu Vacarescu, urmata de Central Business District (CBD), Centru-Vest, Piata Presei Libere si Dimitrie Pompeiu.

“În 2018 ne aşteptăm la creşterea cererii faţă de 2017, dar nicidecum nu vorbim, de exemplu, de o dublare a numărului de tranzacţii. Estimăm din ce în ce mai multe tranzacţii mari, de peste 20.000 mp, ceea ce va apropia România, în câţiva ani, de cifrele pieţelor vecine, Ungaria, Cehia şi, mai tarziu, chiar de Varşovia”, a declarat Horaţiu Florescu, Chairman & CEO Knight Frank România.

Analiza anticipeaza ca investițiile în proprietăți comerciale europene vor depăși în anul 2017 volumul de 216 miliarde de euro, inregistrat anul trecut. În 2018, Knight Frank se așteaptă ca volumul tranzacțiilor să rămână destul de similar cu anul 2017.

Privind în perspectivă, Knight Frank atrage atenția asupra tendințelor spatiilor flexibile de lucru și a de co-working, care inregistreaza o crestere rapida in Londra, Berlin și Paris. 
Astfel, sectorul va continua să se extindă, deoarece noi stiluri de spații de lucru sunt dezvoltate pentru a servi o varietate tot mai mare de nevoi ale ocupanților, potrivit analizei. (sursa: zf.ro)