„SIF Banat-Crișana (SIF1) deține participații majoritare la 18 societăți care activează în domeniul imobiliar. Dintre acestea, 9 societăți sunt listate în secțiunea RASDAQ a Bursei de Valori București (BVB), iar 9 societăți sunt nelistate“, se spune în raportul trimis de SIF1 la BVB.

Cu aceste active constituite drept capital social se va constitui SIF IMOBILIARE LIMITED, iar SIF Banat-Crișana (SIF1), în calitate de acţionar unic „va întreprinde toate demersurile necesare pentru admiterea la tranzacționare a acțiunilor emise de această nouă societate“.

SIF Banat-Crișana (SIF1) urmărește astfel atingerea obiectivelor înscrise în programul de activitate aprobat de acționari astă primăvară.

„Pentru anul 2013, un obiectiv major îl reprezintă constituirea unor structuri de administrare centralizată a societăților în care SIF Banat-Crișana are dețineri majoritare. Scopul este de creștere a valorii activelor administrate, a profitabilității și a randamentului capitalului investit în aceste firme“, mai scrie Dragoş Bîlteanu, în raportul trimis la BVB.

Din cele 268 de companii din portofoliul SIF1, 44 sunt incluse în categoria „comerţ - imobiliare“ , cu o valoare de 92,4 milioane de lei, potrivit raportului administratorilor pe  2012.

Comalim Arad (MALI) şi Arta Culinară Cluj Napoca (ARCU) sunt cele mai mari dintre cele 44 de compani de „comerţ şi imobiliare“, care îşi obţin majoritatea veniturilor din operaţiuni imobiliare precum închirierile.

Veniturile Comalim Arad (MALI), de 1,55 milioane de lei pe anul trecut, au venit în proporţie de 97% din închirieri, în vreme ce Arta Culinară Cluj Napoca (ARCU) a încasat 7 milioane de lei în 2012, din care peste 51% au venit din închirieri.

MALI şi ARCU se numără printre cele mai valoroase 10 plasamente ale  SIF1, incluse în portofoliul acesteia cu 31, respectiv 28 de milioane de lei.  SIF1 are peste 91% din acţiunile MALI, respectiv peste 89% din acţiunile ARCU.

Reprezentanţii SIF1 au promis că vor preciza care sunt cele 18 companii. (sursa: economica.net)