37% din numărul total al managerilor companiilor medii care s-au mutat în sedii noi au ales zona de centru-nord, aproape cât zona de centru vest şi zona ultracentrală la un loc (care au întrunit câte 19%), conform unui studiu realizat de ESOP Consulting.

 

„Zona de centru –nord conduce în preferinţele chiriaşilor în această perioadă datorită faptului că aici oferta de spaţii noi de birouri, abia livrate sau în curs de livrare este cea mai mare şi managerii companiilor medii au mai multe opţiuni.

 

În a doua parte a lui 2016 şi în 2017 se vor da însă în folosinţă mai multe clădiri noi, la standarde înalte de calitate şi în celelalte două zone, aflate acum pe locul doi, zona de centru –vest şi zona ultracentrală,  oferta mai mare de spaţii urmând a genera mai multe tranzacţii şi în aceste zone şi implicit o echilibrare a pieţei între cei trei poli de interes pentru companiile medii”, afirmă Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting / Corfac International.

 

În ceea ce priveşte tipul de birouri alese de managerii companiilor medii, din datele analizate pe baza informațiilor din baza de date ESOP a reiesit ca 63% au ales spaţii în clădiri business center şi 37% au optat pentru vile cu destinaţie comercială.

 

 Suprafaţa medie a unei tranzacţii de birouri intermediate de ESOP Consulting de pe acest segment de piaţă s-a majorat de la 268 mp, cât era anul trecut în aceeaşi perioadă, la 394 mp în primul trimestru din 2016.

 

Spaţiile de birouri închiriate de companii medii au avut suprafeţe care au variat între 85 mp şi 1.000 mp. (sursa: ESOP)