"Prima faza a Victoria City Center este programata sa inceapa la mijlocul anului, urmand ca deschiderea sa aiba loc in luna septembrie a anului viitor", se arata intr-un comunicat al Benevo, citat de Mediafax.

 

Anterior reprezentantii Benevo anuntau ca inceperea constructiei va avea loc la inceputul acestui an. Victoria City Center va avea 60.000 metri patrati, suprafata inchiriabila, spatii de retail si de birouri, in partea de nord-vest a Bucurestiului, pe fosta platforma Textila Dacia din Bucurestii Noi, in imediata apropiere a statiei de metrou Jiului.

 

Si israelienii de la Afi vor avea un mall in zona. Saptamana trecuta, cei de la Afi au declarat pentru DailyBusiness.ro ca acesta va fi inaugurat odata cu metroul.

 

In toamna anului 2011, fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) isi facea intrarea pe piata mall-urilor prin joint venture-ul cu canadienii de la Benevo pentru proiectul numit Victoria City Center, care urma sa fie construit pe fosta platforma Dacia Textile. Fondul sud-african a platit atunci 5 milioane de euro in schimbul a 50% din actiunile companiei dezvoltatoare.

 

NEPI a iesit in iunie 2012 din afacerea cu firmele Benevo si CD Capital, cu care trebuia sa dezvolte mall-ul numit initial Victoria City Center din cartierul Bucurestii Noi, si a incheiat un nou acord, tot cu cei de la Benevo, pentru parcul de retail de pe fosta platforma Vulcan.

 

 

Astfel ca Benevo a cumparat inapoi participatia de 50% a NEPI, returnand tot capitalul investit de sud-africani. In locul lor, a venit un alt fond de investitii, al carui nume nu a fost facut public, care va plati 49% din banii necesari dezvoltarii centrului comercial. Initial, livrarea proiectului era programata pentru al treilea trimestru din 2014.  (sursa: dailybusiness.ro)