În prima jumătate a anului, numărul angajaților care lucrează în companii cu sediul în clădirile de birouri moderne din capitală a crescut cu 3.000, potrivit estimărilor Cushman & Wakefield Echinox.

În ceea ce privește proiectele de birouri a căror livrare este anunțată pentru a doua jumătate a anului, numărul angajaților din cladirile moderne de birouri din București ar putea crește până la 270 000 până la sfârșitul acestui an, din totalul de aproximativ 1 milion.

Potrivit agentiei, proprietarii și companiile care administrează clădirile de birouri încep să se implice în procesul de atragere a talentelor de către angajații existenți, de exemplu propunând pentru zonele moderne un design interior modern cu spații de colaborare, creând o atmosferă animată și încurajând interacțiunea dintre diferite departamente. 

Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Vacarescu - Floreasca și zona de vest ocupă primele trei poziții în ceea ce privește numărul de angajați în clădirile de birouri moderne. Astfel, aproximativ 52.000 de persoane lucrează în clădirile de birouri din zona Pipera Sud, în jur de 45.000 în zona Barbu Vacarescu - Floreasca, iar în vest în jurul a 38.500, cele trei zone concentrând 63% din angajații clădirilor moderne de birouri din București.

Clădirile de birouri cu cei mai imetri pătrați pe angajat sunt situate în zona centrală și în CBD (Piata Victoriei - Piata Charles de Gaulle), care gazduiesc in principal sediul companiei.

Cea mai mică suprafață pe angajat este încă zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zona de servicii de back-office, fiind o destinație aleasă în special de companiile de outsourcing. (sursa: zf.ro)