"Compania a scos la vânzare un imobil în Braşov, la un preţ de 8,95 milioane de euro, şi va continua să îşi reducă expunerea pe active imobiliare pentru a se alinia la cerinţele Solvency II. Una dintre aceste direcţii se referă strict la optimizarea structurii activelor corporale, în concordanţă cu nevoile concrete de spaţii necesare derulării activităţilor de asigurări ale companiei, inclusiv prin reducerea deţinerilor de spaţii destinate utilizării de către terţi", se arată într-un răspuns al Allianz-Ţiriac Asigurări remis la solicitarea MEDIAFAX.

Solvency II, care ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014, reprezintă un set de directive europene care va modifica fundamental mai multe aspecte ale legislaţiei europene din domeniul asigurărilor în privinţa solvabilităţii.

Cu o suprafaţă totală de 9.036 metri pătraţi şi un regim de înălţime de P+M+6 E, imobilul din Braşov are un grad de ocupare de peste 90%, spaţiile fiind închiriate aproape în totalitate unor companii multinaţionale, ce oferă garanţii în privinţa ocupării pe termen mediu şi lung.

Cu un capital social de 99,4 milioane de de lei, asigurătorul român ocupă locul trei în clasamentul de profil şi este controlat de grupul german Allianz - 52,16% şi Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Allianz-Ţiriac Asigurări a avut în primul trimestru venituri din asigurări generale şi de viaţă de 241,5 milioane de lei, în creştere cu 5% faţă de perioada ianuarie-martie 2012, iar profitul operaţional a scăzut la 6,4 milioane de lei, de la 7,9 milioane de lei. (sursa: economica.net)