Hotspot este o marcă a specialistului în domeniul imobiliar REC Partners GmbH și oferă în inima Bucureștiului, într-una din cele mai noi clădiri de birouri, pe o suprafață de 2000 mp, o combinație de calitate și flexibilitate pentru birouri open space, săli de conferințe high-tech, dar și spații pentru evenimente. „Prin decizia de a se muta în Hotspot, AHK România dă un semnal clar în ce privește noua ei strategie, situându-seîntr-un mediu de coworking flexibil, care susține schimbul de idei și informații”, a declarat Tudor Popp, cofondator Hotspot. 

Ambasadorul Germaniei la București, ES Cord Meier-Klodt, a subliniat în discursul său că România este un amplasament ideal pentruinvestiții în cercetare în tehnologiile high-endși ciclurile de producție de mâine. Companiile germane din România își dezvoltă continuu capacitățile de producție în aceste domenii. „România oferă o scenă vie pentru start-up-uri și tocmai în acest domeniu există potențial imens pentru companiile germane. Noi concepte de muncă se dezvoltă,așa cum se întâmplă în spațiul de coworking Hotspot”, a spus Meier-Klodt. AHK este deci mai aproape de scena start-up-urilor, inovatoare și creative, cu care și firmele germane trebuie să se conecteze cât mai mult. 

Calitatea încăperilor este unicăîn București: spațiile înalte, aerisite și luminoase,pereții din sticlă și skylight-urile creează o atmosferă deosebită. Domnul Sebastian Metz, directorul general AHK România, este încântat de acest concept: „Ne dorim să creăm un nou nivel de comunitate pentru angajații și membrii noștri. Vrem să devenim mai inovativi, mai moderni, dorim să dezvoltăm noi forme de networking și să deschidem mai mult comunitatea noastră. Toate acestea sunt posibile în noul spațiu de birouri”, a declarat Metz. 

FreyaLemcke, Reprezentanta Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie pe lângă UE de la Bruxelles, a arătat că alegerea AHK de a se muta în acest spațiu corespunde spiritului timpului și arată că AHK dorește să rămână relevantă, să experimenteze formate noi și să pregătească relațiile economice și companiile pentru viitor. Președintele AHK, Dragoș Anastasiu, a completat că aceste spații foarte moderne încurajează inovarea și creativitatea. 

REC își dorește, prin Hotspot, să se adreseze companiilor care deja sunt active pe piață, care doresc să se extindă și au nevoie de flexibilitate. (sursa: AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană)