De asemenea, venitul net operațional al companiei a ajuns la 32,3 mil. euro în primele șase luni ale anului, o creștere de 47% față de anul trecut.

Romania este cea mai importantă piață în care AFI Properties își concentrează în prezent activitatea de dezvoltare, prin intermediul sucursalei sale AFI Europe, deținută în totalitate. În afară de România, mai operează în alte șapte țări din ECE și Europa de Sud-Est (ESE)., incluzând Cehia, Serbia, Germania și Polonia.

Suprafața totală închiriabilă a proprietăților AFI Properties a crescut la 492.000 mp. Capitalul companiei a însumat 524,6 mil. euro iar rezervele lichide au crescut la 53 mil. euro la 30 iunie 2013.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe Romania a finalizat în 2012 AFI Park 1, prima clădire de birouri de clasa A din AFI Park in Cotroceni, și a închiriat cu succes 97% din clădire către companii internaționale precum Endava, Microchip, Sparkware și Cameron.

 

În urma succesului înregistrat de AFI Park 1, compania a început construcția AFI Park 2 și AFI Park 3, fiecare cu o suprafață închiriabilă de 12.200 mp. AFI Park 2 va fi finalizată în primul trimestru din 2014, iar AFI Park 3 în octombrie 2014. (sursa: europaproperty.com)