In anul 2013, AFI Europe a raportat venituri nete in crestere cu 6,5%, in suma de 28,7 milioane de euro din inchirierea centrului comercial, primul proiect al companiei, cu capital israelian, din Romania. Mai mult, AFI Palace Cotroceni a inregistrat o crestere a traficului (numarul de vizitatori ai mallului) pana la o medie de 55.000 vizitatori pe zi in perioada analizata, iar gradul de ocupare a crescut la peste 98%, potrivit unui comunicat al AFI Europe.

 

Valoarea AFI Palace Cotroceni era estimata la 375 milioane euro la data de finele lunii septembrie a anului trecut. Pe de alta parte, valoarea AFI Palace Ploiesti, centrul comercial pe care compania il detine in Ploiesti, a crescut in ultimele luni cu 6,2 milioane de euro, pana la 64,2 milioane de euro.

 

Traficul (numarul de vizitatori ai mall-ului) ramane stabil, la 15.000 vizitatori pe zi, iar gradul de ocupare a crescut in luna aprilie la 99%. AFI Palace Ploiesti a inaugurat recent Cinema City si complexul de divertisment si petrecere a timpului liber, care sporeste activitatile de acest tip oferite de AFI Palace Ploiesti, scrie Mediafax.

 

Pe segmentul de birouri, AFI Europe Romania a inaugurat pe 15 aprilie, AFI Park 2 (din complexul AFI Park), ale carei spatii de birouri sunt 100% inchiriate. Prima cladire de birouri, AFI Park 1, cu o suprafata inchiriabila de 12.250 metri patrati, este 100% inchiriata, in timp ce AFI Park 3, care va fi livrata in decembrie 2014, este deja pre-inchiriata in proportie de 40% companiei de IT Endava Romania, detinute de investitori britanici. AFI Park va avea la finalizate cinci cladiri de birouri, in prezent fiind in constructie ultimele trei.

 

"AFI Europe Romania continua sa isi imbunatateasca rezultatele financiare. Dupa inaugurarea AFI Palace Ploiesti si AFI Park 2, portofoliul de active generatoare de venituri al AFI Europe Romania a crescut semnificativ, la peste 135.000 de metri patrati suprafata inchiriabila (GLA), cu o rata medie de ocupare in toate activele de 97% si un NOI (venituri operationale nete, n.r.) in 2013 de peste 31 milioane de euro. Planuim sa continuam acest stadiu actual de dezvoltari cu noi cladiri de birouri si centre comerciale", a declarat David Hay, directorul executiv al AFI Europe Romania.

 

AFI Europe mai detine terenuri in Bucuresti si Arad, unde intentioneaza sa dezvolte spatii comerciale si de birouri. (sursa: wall-street.ro)