După informarea de acum câteva zile prin care Dedeman și-a exprimat intenția de a nu continua discuțiile pentru achiziționarea clădirilor AFI Park 4 & 5, care nu făceau în fapt obiectul unui acord cu caracter obligatoriu, ambele părți au hotărât să înceteze această tranzacție și deopotrivă să nu procedeze la finalizarea înțelegerii de transfer al clădirilor AFI Park 1-3, astfel că AFI Europe va continua să opereze toate clădirile din parcul de business ca un complex de birouri unitar.


În urma discuțiilor dintre cele două părți, s-a stabilit de comun acord încetarea înțelegerii.

AFI Europe semnase un acord prealabil de a vinde clădirile de birouri AFI Park 1-3 companiei Dedeman, lider în România pe segmentul de retail bricolaj. Acordul includea și opțiunea de a vinde AFI Park 4 & 5. Prețul total pentru AFI 1-5 este de aproximativ 164 milioane EUR.


AFI Park este un parc de business care se află în imediata vecinătate a unui alt proiect de succes, centrul comercial AFI Cotroceni, și include cinci clădiri de birouri cu o suprafață totală închiriabilă de 70.000 mp GLA, cu un grad de ocupare de 100%.  (sursa: AFI Europe)