"Aproape 40% dintre retailerii interesaţi de Europa Centrală şi de Est analizează piaţa din România. Dintre aceştia, 50 sunt retaileri noi, majoritatea provenind din Franţa, Spania, Italia, Germania şi Turcia. De asemenea, ţara noastră se află şi în vizorul unei părţi semnificative dintre dezvoltatorii prezenţi la MAPIC (târgul imobiliar internaţional Marche Professionelle Imobiliere Comerciale, care are loc zilele acestea la Cannes, n.r.) - circa 30% dintre companiile care vizează Europa Centrală şi de Est şi-au manifestat interesul specific pentru ţara noastră", a declarat Liana Dumitru, associate director în cadrul departamentului de retail al Colliers International România.

Dacă, la nivel continental, Marea Britanie îşi menţine statutul de cea mai atractivă destinaţie pentru investitori, cu o pondere de 33% din capitalul atras în trimestrul doi şi trei, în Europa Centrală şi de Est topul este dominat de Rusia şi Polonia, având fiecare o cotă de 6%, respectiv 5% din volumul european al investiţiilor.

 

Volumul de investiţii în retail la nivelul Europei a atins 16,2 miliarde de dolari în ultimele şase luni ale anului, o creştere medie de 14% comparativ cu anul precedent. Cea mai mare creştere a volumului investiţiilor, de 50% este înregistrată în Europa Centrală şi de Est. (sursa: economica.net)