Dezvoltat de compania Genesis Development, condusă de omul de afaceri Liviu Tudor, West Gate este un complex de birouri  în vestul Bucureștiului.

Pe fondul extinderii companiei, dezvoltatorul Genesis Development a închiriat către Accenture o suprafață suplimentară de 1.400 de metri pătrați, astfel încât sediul Accenture din West Gate va totaliza 6.300 de metri pătrați de birouri.

 

„Tendința chiriașilor noștri de a se dezvolta a continuat și în acest an și, odată cu extinderea companiei Accenture, gradul de ocupare al West Gate a crescut la aproape 98%”, a declarat Liviu Tudor, președintele Genesis Development. „West Gate s-a poziționat de la început drept un parc de birouri care oferă chiriașilor posibilitatea de a se extinde, crescând în cei șapte ani de funcționare de la 15.000 la 75.000 de metri pătrați de birouri”, a mai adăugat omul de afaceri Liviu Tudor.

 

Compania de consultanţă în management, soluţii tehnologice şi sevicii de externalizare a proceselor de afaceri Accenture și-a relocat activitatea în complexul de birouri West Gate în anul 2008 și a ocupat până în prezent o suprafață de 4.900 de metri pătrați. La nivel global, compania Accenture are peste 293.000 de angajați, fiind prezentă prin birouri proprii și operațiuni în peste 200 de orașe din 56 de țări.

 

Alte extinderi importante realizate recent în complexul de birouri West Gate au fost: Ericsson (de la 12.000 la 16.000 de metri pătrați), Société Générale (de la 2.500 la 5.000 de metri pătrați) și WNS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de BPO (de la 1.500 la 4.000 de metri pătrați).

 

Printre companiile care au sediul în West Gate se mai numără și: Dacia Renault, Siemens, PPD (Pharmaceutical Product Development), Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Carestream Health și Medicover.

 

West Gate, amplasat în cartierul Militari, în imediata apropriere a stației de metrou Preciziei, este compus din cinci clădiri de birouri, cu o suprafață totală închiriabilă de 75.000 de metri pătrați. Complexul de birouri este certificat conform sistemului BREEAM, cel mai important instrument de evaluare al clădirilor verzi.  (sursa: Genesis Development)