"Am finalizat una dintre cele mai importante tranzactii de inchiriere de pe piata din Bucuresti. Contractul, pe o perioada de 10 ani, a fost finalizat recent cu Vodafone pentru 16.000 metri patrati in Bucharest One, cea mai mare tranzactie din acest an si una dintre cele mai mari de pe piata din Bucuresti care a fost incheiata vreodata", se arata intr-un raport al fondului, citat de Mediafax.

 

Compania chineza Huawei a inchiriat o suprafata de 2.500 metri patrati in cladire pentru o perioada de cinci ani, astfel ca Bucharest One a ajuns la un grad de preinchiriere de 37,5%.

 

Vodafone are in prezent sediul central in cladirea Charles de Gaulle Plaza de la intrarea in parcul Herastrau, precum si doua centre de servicii in Pipera si pe strada Avrig de langa piata Obor.

 

Turnul de birouri dezvoltat de Papalekas va fi finalizat la sfarsitul lunii decembrie 2015 si va avea 23 de etaje, respectiv 46.000 metri patrati. Investitia in proiect este estimata la 60 milioane de euro, din care 50-55 milioane de euro din investitie ar urma sa reprezinte surse atrase.

 

Dupa finalizare, aceasta va fi a doua cea mai inalta cladire din Bucuresti. Constructorul turnului este Bog'Art.

 

Proiectul este localizat in partea de nord a Bucurestiului. In zona au loc lucrari de imbunatatire a infrastructurii.

 

Fondul Globalworth detine 7 proiecte imobiliare din Bucuresti, fiind listat pe piata secundara de la Londra, de unde a reusit sa atraga 53 de milioane de euro.

 

Valoarea tuturor activelor detinute de fondul de investitii este de circa jumatate de miliard de euro. (sursa: dailybusiness.ro)